Gjinia:
Mosha:
Etnia:

Gjenerator i portreteve të rreme

Njerëzit priren të mos mendojnë për efektin që kanë rrjetet nervore në jetën tonë, sepse zakonisht, ne shohim rezultatin e punës së tij dhe jo "fytyrën" e një rrjeti nervor. Ndoshta kjo është arsyeja pse gjeneratori i fotove të rreme u bë tema kryesore e diskutimit për disa javë në media kushtuar teknologjisë në fund të vitit 2020. Jo të gjithë ishin në gjendje të hamendësonin se AI mund të gjeneronte një fytyrë realiste të një personi inekzistent në disa sekonda. Portretet e rreme duken shumë realiste dhe është e frikshme. Nëse AI mund të krijojë fytyra për vete dhe mund të shkruajë si njerëz të vërtetë, atëherë çfarë do të ndodhë më pas?

Gjenerator i fytyrave të rreme të njerëzve inekzistentë

Ne po flasim për faqen e internetit thispersondoesnotexist.com ("ky person nuk ekziston dot com") dhe do të tregojnë për historinë dhe fushat e aplikimit. Mënyra se si funksionon gjeneratori do të shpjegohet më tej.

Gjeneratori i fytyrës AI mundësohet Nga StyleGAN, një rrjet nervor Nga Nvidia i zhvilluar në 2018. GAN përbëhet nga 2 rrjete nervore konkurruese, njëra gjeneron diçka dhe e dyta përpiqet të gjejë nëse rezultatet janë reale apo të gjeneruara nga e para. Trajnimi përfundon kur rrjeti i parë nervor fillon të mashtrojë vazhdimisht të dytin.

Një pikë interesante është se krijimi i fotografive të njerëzve inekzistentë ishte një nënprodukt: qëllimi kryesor ishte trajnimi I UA për të njohur fytyrat dhe fytyrat e rreme në përgjithësi. Kompania kishte nevojë për këtë për të përmirësuar performancën e kartave të saj video duke njohur automatikisht fytyrat dhe duke aplikuar algoritme të tjerë të pasqyrimit në to. Megjithatë, pasi

Kodi StyleGAN është i disponueshëm për publikun, një inxhinier Në Uber ishte në gjendje ta merrte atë dhe të krijonte një gjenerator të rastësishëm të fytyrës që tronditi internetin.

Rreth gjeneratorit

Për përdoruesin, gjithçka funksionon shumë thjesht. Sapo të jeni në faqen e internetit gjenerohet fytyra e rastësishme. Ju mund ta shkarkoni foton nëse dëshironi. Rifreskoni faqen nëse nuk ju pëlqen personi që po shihni. Nëse shihni të njëjtën fytyrë, thjesht prisni disa sekonda dhe rifreskoni faqen përsëri. Uebfaqja tregon rezultatet e punës së gjeneratorit (të cilat azhurnohen çdo 2-3 sekonda) jo vetë gjeneratori.

Si të njohësh një imazh të një personi të rremë

Almostshtë pothuajse e pamundur të njohësh një imazh të një personi të rremë. AI është aq i zhvilluar sa 90% e falsifikimeve nuk njihen nga një person i zakonshëm dhe 50% nuk njihen nga një fotograf me përvojë. Nuk ka shërbime për njohje. Herë pas here, një rrjet nervor bën gabime, prandaj shfaqen objekte: një model i përkulur gabimisht, një ngjyrë e çuditshme e flokëve, etj.

E vetmja gjë që duhet të bëni është të hidhni një vështrim më të afërt: sistemet e përpunimit vizual të njerëzve janë shumë më të fortë se kompjuterët', kështu që është e mundur të njihet falsifikimi me anë të zbulimit.

Jevin West Dhe Carl Bergstrom krijuan një faqe në internet të quajtur "Cila Fytyrë Është E vërtetë", e cila është e përqendruar në mësimin e njerëzve që të jenë më analitikë të portreteve potencialisht të rreme. Para se të bëni sugjerime se një person në një foto është ekzistent, ka disa gjëra që duhet të merren parasysh.

Një nga ato më të zakonshmet janë çështjet simetrike, në veçanti syzet dhe vathët.

Të njëjtat çështje të pabarabarta me dhëmbët janë gjithashtu mjaft të zakonshme. Shikoni për karakteristika të çuditshme si piksele dhe incizivë të përsëritur. Flokët e rremë, në përgjithësi, mund të duken me një shkëlqim rreth tij ose të duken shumë të drejtë dhe me vija, përsëri, me asimetri të dukshme.

Studioni me kujdes sfondin. Nëse është e rreme, mund të përfshijë shtrembërime të pazakonta në forma dhe linja, ose të ketë një pamje të shqyer në përgjithësi. Gjakderdhja ndodh me ngjyra të ndritshme që dallohen nga sfondi mbi kokën e një personi të rremë.

Një tjetër tipar dallues I "algoritmit StyleGAN" NVIDIA është "splotches ujë" me shkëlqim.